A legtöbb ember életében eljön az a pillanat, amikor saját lakáshoz, vagy házhoz jut. Ilyenkor megkezdődik a lakásfelújítás és a munkálatok közepette azon kapja magát az ember, hogy gyűlik a szemét, a sitt és a lom. Eleinte sittes zsákokba próbálja tuszkolni, de ezeknek is véges a kapacitásuk. Ilyenkor ugrik be a konténer rendelés.

A különböző méretű konténerekben elhelyezhetünk egyszerre többféle hulladékfajtát is. Azaz a kerti munkálatok alatt felgyülemlett zöld hulladék egy konténerben helyezhető el a felújítás alatt keletkezett törmelékekkel együtt. Nem kell külön rendelni a különböző fajtájú hulladéknak más-más tárolót.

Kertrendezéshez és építkezéshez

Tereprendezéshez és építkezéshez használatos szóródó anyagot is szállítunk konténerekkel. Ilyen a termőföld, murva, homok, sóder, kavics. Ezt is kiszállítjuk, majd miután kiürítette a konténert már rakhatja is meg a különböző lommal, vagy sittel. Kiváló megoldás minden ház körüli munka során felhalmozódott lom elszállítására. Tiszta, gyors és kiszámítható megoldást jelent.

Vállaljuk továbbá a nagyobb ipari csarnokok bontásakor keletkező törmelékek folyamatos, egyszerre több teherautóval (láncban) kiszolgált elszállítást is. Több száz konténerrel rendelkezünk, amit bérbe tudunk adni, akár több napra is felár nélkül. Az elhúzódó építkezésekre kiszállított konténerek bérleti díja nem változik még akkor sem, ha tovább marad Önöknél, mint egy hét. Könnyedséget jelent továbbá megrendelőinknek, hogy nem kell készpénzzel rendelkezniük akkor, amikor a kiszállítás megtörténik és a szolgáltatást ki kell fizetni, mivel minden teherautónkban megtalálható egy bankkártya olvasó terminál, így ennek segítségével könnyen kifizethető a konténer rendelés ára.

Hogyan rendeljek?

Mérje fel, hogy mennyi hulladéka van, a mit el szeretne szállíttatni (köbméterben) és ennek megfelelően rendeljen konténert. Miután a mennyiség alapján megvan a méret, így a szükséges helyet kell biztosítani, ami vagy közterület, vagy magántelek. Közterület esetén gondoskodnia kell a helyileg illetékes önkormányzatnál a területfoglalási engedélyről. Ezt követően a kollégánkat felhívja telefonon és bediktálja a kért méretet a címet, ahova szállítani kell és az időpontot, hogy mikorra vigyük kis a konténert.

Milre kell figyelnem mielőtt rendelek?

Közetületen lesz lerakva, vagy pedig a saját telkén? Ez az első kérdés. Ha kénytelen az utcán, vagy parkolóban tárolni, akkor máris felmerül a kérdés, hogy van-e az adott kerületben területfoglalási engedély költség? Ha igen, akkor az illetéket is meg kell fizetni az adott Okmányirodának, vagy Polgármesteri hivatalnak, akik kiadján a közterület foglalási engedélyt.

Ez kerületenként változik Budapesten, vannak ingyenes napok, van ahol fizetős, és van kerület, ahol nincs plusz díja az engedélyeztetésnek.

Figyelni érdemes továbbá a telken lógó áram és egyéb akár távközlési kábelekre, amik beakadhanka a teherautó konténert szállító és emelő részébe, így azt letépheti, vagy sérülhet egyes esetekben.

Ugyanígy a faágakra, egyéb belógó teraszra és előtetőkre a lerakáskor, mivel a teherautónak majdnem egy autónyi helyre van szüksége a lerakáshoz, ami nem kevés.

Ha kapun kell beállni, akkor gondolni kell arra is, hogy rá kell fordulnia a teherautónak a kapubeállóra aminek legalább 2.9 méter szélesnek kell lennie, hogy be tudjon állni a sofőr.

Ha nagyon saras, vagy agyagos a talaj ahol közlekednie kell a teherautónak, akkor ott el tud akadni, amire sajnos már volt is példa. Nem traktorokkal, hanem konténerszállító teherautókkal közlekedünk Budapesten és Pest megyében, ahol minden Budapesti kerületbe rendelkezünk érvényes behajtási engedéllyel, valamint hulladékszállítási és kezelési engedéllyel egyaránt.

Mit pakolhatok bele a konténerbe?

A veszélyes hulladék kivételével bármit, amit szeretne (illetve konyhai és háztartási szemét). Általában építőanyag, téégla, törött tégladarabok, vakolat, menyezet, csövek, szigetelés, nyílászáró és azok keretei, ide tartozik az ablak az erkélyajtó és az ajtók, illetve azok kerete is.

A tető egyes részei, gerendák, tetőcserép, szigetelő anyag, széldeszka és párazáró, az ereszcsatornák és azok rögzítő elemei, a terasz oszlopai, annak tetőszerkezete, a padlózat, a burkolat, a teraszbútorok, korlátok és kerítések.